Miloš Kos (©IHF/Kolektiff)
Miloš Kos (©IHF/Kolektiff)

Šteta, ništa od bronze: Islanđani opet kobni po Orliće

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.07.23. | 17:00

Juniorska rukometna reprezentacija Srbije poražena u neizvesnoj završnici od selekcije sa severa Evrope - 23:27 (13:13) u meču za treće mesto na Svetskom prvenstvu u Berlinu

Nažalost, juniori Srbije su ostali bez medalje na Svetskom prvenstvu u Berlinu. Orlići Đorđa Teodorovića nisu uspeli da osvoje prvo odličje za našu zemlju od samostalnosti na planetarnim šampionatima. U neizvesnoj završnici meča za treće mesto Island je bio bolji i slavio sa 27:23 (13:13) u Berlinu.

Imala je Srbija +4 u prvom poluvremenu, ali u nastavku bolja igra Ribara, više raspoloženih igrača. Orliće su u drugih 30 minuta držali Miloš Kos i golman Luka Krivokapić. Imala su naše nade konstantno vođstvo do 38. minuta, kada su Islanđani napravili seriju 3:0, stvorili dva gola viška (18:16). Nekoliko promašenih zicera, tehničkih grešaka, ali i raspucani 208 centimetara levi bek Gunarson, bili su tag na vagi da ostanemo bez odličja. Ova generacije je prošle godine u Portugaliji bila bronzana na Evropskom prvenstvu i najavila velike domete i u seniorskoj selekciji.

Izabrane vesti

Povreda organizatora igre Nikole Zečevića u četvrtfinalu protiv Farskih Ostrva ispostavilo se kao nenadoknadiv gubitak.

Dobro je Srbija odigrala veći deo prvog poluvremena, ali je na golu Rivara birljirao Vignir Sigurjonson koji je najzaslužniji što se na odmor otišlo nerešenim ishodom (13:13). Dobro je počeo Simo Šijan, odličan na golu je bio Luka Krivokapić, dok je u drugom delu prvog dela igre raspoložen bio levoruki Boško Stanisavljević. Ni u trećem pokušaju za godinu dana nismo uspeli da slavimo protiv Ribara (remi i dva poraza). U prvoj fazi takmičenja tim Đorđa Teodorovića je poražen od iste selekcije u Atini (29:32).

Uspela je Srbije u poslednjih desetak minuta da uđe s nerešenim rezultatom. Krivokapić je odbranio sedmerac, imali smo napad za vođstvo, ali u finišu ofanzivna igra je bila jalova, Kos zaustavljen, srljali smo, u brzini pravili mnogo grešaka, pa je poraz bio neminovan. Šteta, ali ova generacije je vratila svetlo u srpskom rukometu.

Boško Stanisavljević je bio najraspoloženiji sa šest golova iz 10 pokušaja. Miloš Kos je dao pet pogodaka, uz čak sedam promašaja. Simo Šijan se četiri puta upisao u listu strelaca, kao i njegov klupski kolega iz Vojvodine Luka Rogan. Krila su zatajila, pogotovo Mateja Dodić koji je samo jednom pogodio iz šest pokušaja, dok je Uroš Simić jednom pokušao i bio uspešan. Nije imao mnogo upotrebljivih lopti novi rukometaš Metaloplastike. Kod Islanda Torsten Leo Gunarson je pogodio osam puta mrežu Krivokapića, a Andri Mar Runarson i Arnor Vidarson po pet puta, dok je Gunar Oskarson pogodio četiri puta.

Najbolji igrač Srbije bio je golman Krivokapić koji je skinuo 14 lopti Ribarima. Toliko je imao intervencija na suprotnoj strani i Sigurjonson.

SVETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO (BERLIN)

Nedelja

FINALE

18.00: (1,25) Nemačka (10,0) Mađarska (4,90)

ZA 3. MESTO

Srbija - Island 23:27 (13:13)



tagovi

Svetsko rukometno prvenstvo za junioremuška juniorska rukometna reprezentacija SrbijeĐorđe Teodorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara